Test af Garmin Forerunner 305 – Gadgets er vejen til fysisk topform!

Garmin Forerunner 305

Garmin Forerunner 305

Ja, overskriften på dette blogindlæg er lidt af en påstand, men ikke desto mindre så har det vist sig at være sandt for mit vedkommende efter jeg valgte at investere i en Garmin Forerunner 305 HR.

Som fodboldspiller gennem hele livet så er det næppe nogen overraskelse at jeg hader løbetræning uden bold. Derfor har det altid været en pinsel for mig at kæmpe mig igennem vintermånederne med lukkede baner og benhård løbetræning på landevejen.

Garmin Forerunner 305 HRM

Løbetræning keder mig til hudløshed og jeg har altid forsvoret, at jeg aldrig skulle løbe en marathon. Jeg savner ganske simpelt spillet og kreativiteten. For mig har løb altid været en nødvendig pinsel for at komme i form til fodboldsæsonen. Ta’ hovedet under armen og så løb derud af – det er der sgu ikke megen sjov ved!

Så da jeg noget letsindigt meldte mig til Berlin Marathon var det udelukkende fordi mine kollegaer meldte sig til, og jeg tænkte; hvis de kan så kan jeg sgu osse! Derfor hænger jeg som bekendt på den. Jeg kan godt lide at udfordre mig selv og prøve grænser af og det har jeg i den grad mulighed for nu.

Opstarten har været nøjagtig lige så ulidelig som først antaget, men må tilstå at jeg senest er begyndt at synes om løbetræningen. Det tog også næsten 4-5 måneder! Vejret er selvfølgelig blevet betydelig bedre, men må tilstå at min geannembrud begyndte for snart et par måneder siden da jeg investerede i et pulsur – et Garmin Forerunner 305.

Garmin Forerunner 305

Garmin Forerunner 305 med pulsmåler

Som de fleste fyrer er jeg nok tiltrukket af gadgets og bruger alt for mange penge på iPhone, iPad, iPod, PlayStation, Wii osv. At min interesse for gadgets og teknik skulle føre til en bedre fysisk form havde jeg dog aldrig troet. Ikke desto mindre kunne jeg næsten ikke vente med at afprøve den nyeste af slagsen og trods en mindre fiberskade spændte jeg pulsmåleren om livet, tog uret om hånden og løb ud i den tvivlsomme danske forsommer for at teste udstyret.

Dette blev begyndelsen til en udvikling de færreste havde forudset. For gradvist er jeg blevet mere og mere interesseret i at følge min puls, mine tider og hastigheder fra gang til gang. Resultaterne uploader jeg straks til min Mac i det Garmin-program der fulgte med til uret. Det bliver sjovere for hver gang og jeg er begyndt at gå op i at forbedre mine tider, min hastighed såvel som mine distancer.

Uret ligger i prisklassen 1200 kr. og kan købes i de fleste sportsforretninger. Mit er købt i InterSport (Algade, Aalborg). GPS’en kan af og til have svært ved at finde satelitter herinde midt i byen, måske det er bedre i de dyrer modeller? Upload af mine løbeture til det medfølgende program kører heller ikke altid smertefrit!

Derfor bruger jeg nu også gratis-programmet Endomondo på min computer. Endomondo er tilgængeligt online fra enhver computer og er kompatibel med de fleste løbe- og pulsure. Du kan finde programmet her: www.endomondo.com.

Endomondo udmærker sig ved at have flere muligheder end Garmins eget program og ingen problemer med synkronisering af løbeture fra uret. I Endomondo har du desuden også mulighed for at dele resultaterne med dine venner eller slå dem op på eksempelvis Facebook hvis du ønsker det. Desuden findes der også en Endomondo-applikation til din smartphone – både iPhone og Andriod)

For en gadget-freak som jeg, der normalt hader kedeligt løb så har pulsuret været vejen til topformen. Jeg nærmer mig marathon-form og løber stærkere for hver gang jeg træner, idet jeg jeg kan følge mine tider konstant. Jeg har endda mulighed for at skygge en bestemt tid således jeg undervejs får meldinger om hvorvidt jeg er foran eller bagefter den valgte tid.

Moralen er simpel: Forbedring af ens præstationer giver blod på tanden og mod på mere. Derfor har en gadget bragt mig i bedre form end længe…

– Lars

Tagged: , , , , ,

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...