Løb og lyskryds – en evig frustration

Mit temperament er åbentbart ikke til lyskryds når jeg løbetræner. De er genstand for evig frustration når jeg er på landevejen. Ved jo godt det er sådan vilkårene er når man har valgt at bosætte sig midt i Aalborg, men alligevel.

Ved ikke om det er mig der er utålmodig eller om jeg er præget med et konkurrencegen der er større end de flestes. Men det generer mig grænseløst når jeg på mine løbeture må standse for rødt ved et af de større lyskryds.

Det er egentlig ikke fordi min rytme bliver brudt eller fordi jeg har svært ved at få gang i benene igen. Det er nærmere fordi jeg ved, at det ikke giver et reelt billede af min tid. Jeg løber med pulsur, et Garmin Forerunner 305, der måler stort set alt lige fra mine tider til mit forbrug af kalorier.

Jeg nyder stor glæde af at hente dataene ind på computeren og efterfølgende sammenligne dem med tidligere løbeture. Derfor piner det mig når jeg må standse ved et lyskryds som jeg måske ikke standsede ved sidst og dermed ødelægge min tid.

Løbeuret er udstyret med start- og stopknap så jeg kunne selvfølgelig bare bruge den, men min stædighed har hidtil forbudt mig at bruge stopknappen, da min tid jo så ikke passer med hvor længe jeg egentlig har været afsted.

Jeg har nærmest gjort det til en sportsgren i sig selv at planlægge løberuter med færrest mulige lyskryds eller finde alternative steder at krydse vejene selvom det måske resulterer i en omvej. Sidst men ikke mindst holder jeg mig heller ikke for fin til at passere lyskryds for rødt i de kryds hvor det er muligt, men det er langt fra dem alle herinde midt i Aalborg.

Så jeg må nok leve med frustrationen og holde mit konkurrencegen tilbage selvom det kan være svært at acceptere at en løbetur giver et dårligere resultat end den burde pga. for mange røde lys. Nå nu fik jeg det ud, så må det vist være alt i denne omgang.

Det positive er at benene har det bedre end længe og jeg er begyndt at nyde en løbetur i ny og næ. Så jeg er fortrøstningsfuld frem mod Berlin selvom jeg har tiden imod mig.

– Lars

Tagged: , , , ,

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...