C-Sock – Test af kompressionsstrømpe til løb

Så er det blevet tid til at fatte pennen igen, eller rettere tasterne! Denne gang er fokus rettet min marathontræning som gradvist skrider frem. Der er nu kun 6 uger tilbage og jeg har desværre haft en uges pause efter en mindre forstrækning grundet overbelastning.

Kender efterhånden min krop så godt at jeg ved hvornår jeg skal sige stop, problemet er ofte at jeg ikke gør det alligevel. Fra fodboldbanen er man vant til at kæmpe sig igennem de 90 minutter også selvom man er småskadet. Det forholder sig imidlertid ikke helt sådan når man træner op til en marathon. Der er man om noget nødt til at følge kroppens signaler hvis man ikke vil risikere et afbud grundet en skade. Det måtte jeg også sande efter min bedste tid på 10 kilometeren i sidste uge. Efter 10,5 km. mærkede jeg noget der mindede om en forstrækning i min højre lægmuskel. Jeg ignorere dog smerterne og løb de sidste par kilometer hjem.

Resultatet blev at jeg dårligt kunne gå dagen efter grundet smerter i læggen. Derfor har jeg nødtvunget indstillet marathontræningen en uges tid. Den forgangne uge har jeg å brugt til at købe et par kompressionsstrømper samt besøgt adskillige løbebutikker for at få testet om mine sko og løbestil kan have noget med skaden at gøre. Det virkede dog ikke til at være tilfældet. Mine løbesko er slidt perfekt og min løbestil er neutral måske med en mindre over-pronering. Konklusionen var klar, min skade skyldes overbelastning efter en uges træning med flere kilometer end nogensinde.

Test af kompressionsstrømper. 

På hjemmesiden www.denintelligentekrop.dk købte jeg et par kompressionsstrømper til den nette sum af 300 kr. Levering var yderst hurtigt, så min oplevelse af denintelligentekrop.dk var yderst positiv. “C-sock er en ny, videnskabeligt udviklet kompressionsstrømpe, som kan lindre og forebygge smerter og skader i akillessenen og læggen. C-sock hjælper både før problemerne opstår, men også når de har udviklet sig” skriver producenten.

csock - kompressionsstrømpe

csock – kompressionsstrømpe

Strømpen er iøvrigt udviklet af et dansk firma ved navn ByDoctors, der drives af Morten Boesen der i dag er lægelig ansvarlig for sundhedssektoren i FCK fodbold, og Henning Langberg der er lektor og seniorforsker på Institut for Idrætsmedicin.

Så det var med store forventninger jeg imødeså dagens træning – en lille tur på cirka 5,5 km. Min vurdering af strømpen er blandet for mens jeg intet mærkede til smerterne i min højre læg, så opstod der til gengæld smerter i den venstre på de sidste to kilometer. Derfor kan jeg ikke konkludere noget entydigt angående kompressionsstrømperne. Dog var det en god fornemmelse at løbe med strømperne. Strømpen tilpasser sig perfekt til foden og benet. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg prøver kræfter med C-Sock. Om effekten så kan måles må tiden jo vise.

/Lars

Tagged: , , , , , , ,

Skriv kommentar

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...