Sociale medier er ikke blot en teknologi

I takt med at sociale medier er blevet en fast del af marketingmixet hos de fleste virksomheder, er markedet blevet oversvømmet af selvudnævnte eksperter. De fleste er reelt uden praktisk erfaring og rådgiver omkring oprettelsen af en Facebook side – viden man kan Google sig til på under en halv time. Man skal hellere anskue sociale medier som et vigtigt redskab til viden om kunder.

Sociale medier er et redskab

Det er ikke længere nok at rådgive omkring brugen af teknologi. Succes på fx Facebook bliver ofte målt på antallet af likes, men en ting er at opnå 10.000 likes noget andet er at kende og kortlægge brugerens adfærd. Brands skal i langt højere grad strategisk pleje de loyale kunder og dyrke ambassadører. Troværdighed ved venneanbefalinger er langt højere end ved traditionel markedsføring.

Den almindelige bruger sætter flere elektroniske fodspor end nogensinde før i form af tilkendegivelser af interesser, opholdssteder, omgangskreds, vaner, købsmønstre, præferencer, passioner mm. Når vi indsamler, strukturerer og kortlægger den viden, giver det os nogle unikke kommercielle muligheder for at udarbejde individuelle budskaber på det rigtige sted og det rigtige tidspunkt.

Hvis virksomhederne skal udnytte det fulde potentiale i sociale medier er det ikke længere nok at betragte mediet som en teknologi. Man har jo heller ikke god økonomi blot fordi man har et godt økonomisystem.

Det handler om at forudsige brugernes næste træk ved at indsamle mikrodata, kortlægge relationer, analysere brugsmønstre og adfærd.


Artiklen er første gang offentligjort den 12. november 2013 som gæsteblogger hos Fabrikken

Fabrikken

Fabrikken

Tagged: , , , , , ,

Skriv kommentar

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...