Appcessories til hr. og fru Danmark

2014 er over os! Bliver det året hvor rumfartsturisme bliver mainstream? Kan man virkelig leve uden en 3D-printer i hjemmet? Og hvordan skal man få den buede fladskærm til at flugte med de lige linjer i stuen?  Glem bekymringerne, de er ’so last year’! Nu taler vi appcessories…

Appcessories

Januar er den tid på året hvor sociale medier svømmer over med forudsigelser og produktlanceringer fra de store spillere på markedet.  Det er populært som aldrig før at smykke sig med intelligente produkter, der i samspil med en applikation beriger vores hverdag med informationer, vi end ikke var klar over at vi ikke kunne leve uden. De såkaldte ’appcessories’ skyller ind over os i en lind strøm!

Wearables holder styr på din sundhedstilstand

Sundhedsgadgets ER årets helt store wellness-hit! Den netop overståede forbrugerelektronikmesse i Las Vegas bød på den ene lancering efter den anden af wearables. Typisk i  form af fitness-armbånd som måler antal skridt, distance, kalorieforbrug, blodtryk, puls, iltoptag og holder styr på dine daglige mål og sender dine data til en app på din smartphone eller tablet. FitBit og Nike Fuelband har allerede flere år på bagen, men nu har Sony, Garmin og en lang række andre aktører sat sig for at lave fitness-armbånd til den brede befolkning.

Babolat har netop lanceret en intelligent tennisketsjer med tilgørende app (Babolat Play) som holder styr på din svingteknik, hvor på ketchen du rammer bolden, din placering på banen og hvor hårdt du slår. Data der sendes til en app, således at du kan forbedre dit spil.

 Tag en snak med køleskabet

Dine hvidevarer bliver også intelligente. Inden længe vil køleskabet selv sende en bestilling til supermarkedet når der skal handles ind og dine favoritvarer er på tilbud. Tilmeld snakker køleskabet sammen med dit fitness-armbånd og bestiller de varer som din krop har brug for på baggrund af din vægt og din generelle form og sundhedstilstand. Temperaturen i hjemmet styres via din smartphone med Google Nest termostaten, der monitorerer dit varmeforbrug og kommer med forslag til forbedringer.

På badeværelset finder vi den elektriske tandbørste (The Beam Toothbrush), der sender data til en app om hvor godt du børster dine tænder, hvor længe og hvilke områder du har glemt.

 Vi kender dit fjæs

På baggrund af din lokation fortæller din smartphone dig, at du skal huske at handle ind på hjemvejen når du passerer supermarkedet. Ved indgangen bliver du identificeret via irisscanning og face-recognition systemer, således at de kender dit købsmønster og kan guide dig den rigtige vej rundt i butikken ved hjælp af intelligente skilte. Betalingen klares med et fingeraftryk ved udgangen så du ikke skal bære rundt på kontanter eller betalingskort.

Dine Google Glasses guider dig den hurtigste vej gennem trafikken, samtidig med at du booker et møde i din kalender med talestyring. Din brændstoføkonomi under kørslen kan du følge på en lille monitor i bilen hvor en blomst enten spirer eller visner alt efter hvor økonomisk og miljørigtigt du kører.

Livet er en leg og du er blot en brik i spillet

Kort sagt, gamification er over os. Din hverdag bliver et spil på en app. Du bliver belønnet med badges, smileys, stjerner og point for dine handlinger. Det hele bliver holdt op mod dine venner så du kan dele på Facebook hvor god du er og høste omgivelsernes anerkendelse.

Hver en handling resulterer i mikrodata, som glubske markedsføringsfolk savler over. De kender dig bedre end du selv gør, og de er ikke blege for at udnytte det. Velkommen til fremtiden, den starter i 2014.


Artiklen er første gang offentligjort den 21. januar 2014 som gæsteblogger hos Fabrikken 

Fabrikken

Fabrikken

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skriv kommentar

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...