Nye løbesko: anmeldelse af Nike Lunar Glide+5 Special Edition

Tester Nike Lunar Glide+5

Tester Nike Lunar Glide+5

Nu har jeg haft tid til at prøveløbe mine nye Nike Lunar Glide+5 løbeko, og det har selvfølgelig kastet et blogindlæg af sig. Det er ingen hemmelighed at jeg længe har foretrukket Nike som min primære løbesko, men noget tyder på at billedet er ved at vende! Jeg er ikke videre imponeret denne gang og her kan du læse lidt om hvorfor!

Nye løbesko: anmeldelse af Nike Lunar Glide+5 Special Edition

Så har postbudet igen været forbi med en lille pakke. Denne gang er det nye løbesko, og det skal selvfølgelig ikke gå ramt forbi her på bloggen. Jeg har testet skoene igennem et par måneder nu og med en 15-20 løb til følge på både asfalt og løbebånd. Så dommen er klar:

Design & udstråling

Skoens udseende fejler ingenting! Jeg er gået efter at finde en farvekombination der ikke hører med i standard sortimentet. På Wiggle.com fandt jeg frem til en special edition i sort med røde detaljer. Prisen lød på den nette sum af 782 kr. så det var faktisk væsentlig billigere end i butikkerne her i Danmark, hvor prisen pt. ligger et sted imellem 900-1.200 kr.

Jeg faldt for at skoen var sort og neutral og alligevel med nogle frække detaljer i nationalfarven rød. En sort sko er især praktisk til vintertræningen, og alt i alt er jeg meget tilfreds med udseendet. Dertil har skoen enkelte reflekser indbygget som øger synlighed ved træning i vinterhalvåret – lækker detalje. En stor del af skoen er bygget op af Nikes special designede “mesh” – et net, der sikrer optimal ventilation. Det virker rigtig godt. Foden og temperaturen i skoen er tilpas

Sålen indeni skoen kan tages op hvor der er lavet en lille lomme til Nike+ chip hvis man benytter sig af denne. Det er efterhånden standard i alle Nike løbesko. Nike er kendt for at have de bedste (og dyreste designere) og de forstår at skabe et lækkert ydre, som man bare må eje – Lunar Glide er bestemt ingen undtagelse.

Nike Lunar Glide+5 Special Edition

Nike Lunar Glide+5 Special Edition

Funktionalitet

Som jeg næsten altid gør med nye løbesko, så tager jeg skoene på herhjemme og går lidt rundt i dem så jeg lige kan vænne mig til dem inden de får debut på landevejen. Jeg har tidliger eværet enormt glad for Nike Lunar Glide serie og derfor var forventningerne også store til nyeste skud på stammen Lunar Glide +5-modellen.

Langt fra fod i hose

Første møde med skoen var til gengæld ikke videre imponerende. Jeg må tilstå at Nikes “improved underfoot support” nærmest har taget overhånd. Jeg kan godt lide en løbesko hvor foden bare glider på plads og man ikke er i tvivl om, at den sidder rigtigt. Men selv efter adskillige forsøg lykkes det mig faktisk ikke at få foden til at finde sig rigtig til rette. Det er som om foden faktisk bliver skævvredet i skoen på grund af den ekstra underfods støtte som Nike praler af. Jeg har nu løbet snart 20 ture af kortere og længere varighed i skoene og problemet er stadig det samme. Jeg er hver gang i tvivl om hvordan skoen skal sidde på min fod for at jeg får den korrekte støtte og undgår skader grundet fodtøjet.

Snørebånd giver grænseløs irritation

Et andet problem der irriterer mig grænseløst er snørebåndene. De er ganske simpelt for korte. For at jeg overhovedet kan binde skoene om min fod så skal jeg virkelig stramme til. Det er lige før at min fod sover så stram skal snøren være for at jeg har snor nok til bare en lille sløjfe. Det er ikke just behageligt til de lange løbeture. Til tider føler jeg at blodtilførslen til foden er begrænset. Et andet problem der gør sig gældende ved de snørebånd der følger med er at de går op alt for let. Normalvis kan det løses med en dobbeltknude, men grundet den korte snøre er det simpelhen ikke muligt. Og når snøren konsekvent går op 2-3 gange på en løbetur så bliver man godt og grundig irriteret!

Vil skynde mig at sige at det ikke skyldes at mine fødder er for fede. Jeg har ingen problemer med mine andre Nike sko i str. 42. Jeg har en lidt bred forfod, men oplever ellers aldrig problemer på den front. Så det er et problem der er unikt for Lunar Glide +5.

Vægt kontra stødabsorbering

Skoen vejer lige omkring 275 g. og er dejlig let. Jeg har en svaghed for lette løbesko for at undgå “tunge ben” når man løber og psykologisk bilder jeg mig ind at jeg løber hurtigere tider med lette sko. Det betyder som oftest at man går lidt på kompromis med stødabsorberingen. Jeg synes umiddelbart ikke jeg lider af de store problemer i forhold til manglende stødabsorbering, men jeg har heller ikke den fjedrende fornemmelse af at man bare springer frem nr foden rammer jorden. Så konklusionen må være at der er plads til forbedring på det punkt. Jeg synes faktisk at mine gamle Nike Lunar Eclipse+ var bedre på det punkt da de stadig var nye og sprøde 😀

Primære fordele

  • Fedt design
  • Vejer kun 275 g.
  • Reflekser
  • Ventilation

Primære ulemper

  • For korte snørebånd, der i øvrigt går op konstant
  • For meget ‘underfoot support’ og ringe pasform

Konklusion

Nu har jeg sværget til Nikes løbesko igennem de sidste 2-3 år, og det er faktisk første gang at jeg reelt er skuffet. Jeg tror måske tiden er inde til at prøve mig selv af i andre modeller. Der er simplethen for mange ting, der ikke spiller for mig i Nikes nyeste model. Min fod kan til stadighed ikke finde sig til rette i skoene efter adskillige løb, og så er der snørebåndene der ikke lever op til hvad man kan forvente af en topmodel indenfor løbesko. Ja, ja, jeg kunne da bare købe mig nogle andre snørebånd, men af princip er jeg for stædig. Det burde ganske simpelt ikke være nødvendigt. Det er trods alt Nike vi snakker om. Det burde de altså have styr på, og det må være muligt at lave snørebåndet i et materiale der ikke glider op til trods for at jeg ikke kan binde dobbeltknude med den korte snøre.

Stødabsorbering
80%
Vægt
89%
Design
90%
Pasform
28%
Overall
72%

Jeg er selvfølgelig åben for kommentarer hvis der er andre der vil dele sine erfaringer eller har spørgsmål eller råd til mig 🙂

– Lars

 

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Skriv kommentar

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...