Anmeldelse af Garmin Forerunner 620 HRM løbeur

Her følger min anmeldelse af Garmin Forerunner 620 HRM løbeur efter et par måneders test. Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er stor tilhænger af netop Garmins pulsure i min træning og 620’eren er bestemt ingen undtagelse.

Anmeldelse af Garmin Forerunner 620 HRM løbeur

YES – Så fik jeg en Garmin 620 på armen! Jeg har tidligere her på bloggen bekendt, at jeg er stor fan af gadgets og teknik til at gøre træningen sjovere, og give relevante data som input til forbedring af min træning og mine resultater. Derfor var glæden ekstra stor da “julemanden” ramte plet med Garmins seneste løbeur. Nu har jeg brugt januar og februar til at teste vidunderet af og her følger konklusionen:

Garmin Forerunner 620 - Box

Garmin Forerunner 620 – Box

 

Design & udstråling

Det er bestemt ikke uvæsentlig hvordan man tager sig ud når man træner. Desto bedre man føler sig, jo mere overskud har man typisk! Garmin 620 er ikke just noget vidunder at se på. Det ligner faktisk alle andre pulsure på markedet. Ligheden til andre nyere Garmin modeller er da også til at få øje på, så ikke just nogen revolution på det punkt.

Uret er til gengæld yderst behageligt at have på. Det vejer kun 44 g. og man kan næsten ikke mærke at man har noget på armen. Remmen sidder behageligt på håndleddet og man er ikke bange for at den går op under træning. Ud fra billederne på Garmins hjemmeside at dømme så troede jeg faktisk at uret fyldte mere på armen end det i virkeligheden gør. I forhold til mit gamle Forerunner 305, der vejer 77 g. og er på størrelse med en tændstikæske, så er det en ren befrielse at løbe med 620’eren.

Uret findes i to farvekombinationer. Den sorte med blå detaljer samt en hvid med orange detaljer. Jeg havde nok foretrukket flere eller andre farvekombinationer end tilfældet er. Efter billederne på Garmins hjemmeside at dømme havde jeg set mig lun på den hvide med orange. Da jeg prøvede den i butikken (Løberen i Aalborg) synes jeg til gengæld at den så meget feminin ud på håndleddet, så jeg endte med at vælge den sorte model.

Garmin Forerunner 620 ur

Garmin Forerunner 620 ur

Garmin Forerunner 620 test 5 km

Garmin Forerunner 620 test 5 km

 

Funktionalitet

Navigation imellem de forskellige menuer og indstillinger på Forerunner 620 er simpel og intuitiv trods et hav af funktioner – især hvis man tidligere har benyttet Garmin-produkter. Opsætningen er hurtig overstået og jeg har endda haft tid til at hente seneste opdatering via nettet og customize hvilke ting jeg ser på skærmen. Klar til træning!

Noget af det første jeg kigger på er hvor hurtigt uret er til at finde satelitter/GPS-signal. Kontra de tidligere Garmin-modeller jeg har kendskab til og prøvet kræfter med, så er 620 enormt hurtig til at finde satelitter, endda inde midt i Aalborg.

Garmin 620 giver også mulighed for at opsætte intervaller og alarmen for løb og pauser til intervaltræning. Lækker funktion hvis man er til intervaltræning. Man kan også dyste mod en Virtual Partner på sine træningsture hvis man savner lidt konkurrence i den daglige træning.

Løbenørderi

En af de funktionaliteter jeg har været mest spændt på og glædet mig til at teste er min atletiske formåen. Med Garmins nye pulsmåler (som følger med i 620 HRM-modellen) kan Forerunner 620 kan skønne min atletiske formåen udfra en række data så som løbehastighed, slag pr. minut og pulsudsving. Data som indikerer hvor stor en mængde ilt jeg kan forbruge pr. minut pr. kg. legemsvægt ved min maksimale ydeevne – en såkaldt VO₂-max som man normalvis skal have lavet på et laboratorie. Tallet bruges til at udregne min maksimale formåen på givne distancer; 5 km, 10 km., halvmarathon og marathon.

Garmin Forerunner 620 Race predictions

Garmin Forerunner 620 Race predictions

 

En lidt nørdet funktion må jeg tilstå, måske derfor jeg elsker den. Hvorvidt udregningerne er korrekte kan jeg ikke svare på, men jeg synes det er sjovt at følge hvordan tallene ændrer sig i takt med at min VO2-max stiger. Via en farvemåler på skærmen kan jeg endda sammenligne mit VO2-max med andre løbere af samme køn og alder.

Garmin påstår også at 620 er det første GPS-løbeur der kan give tilbagemelding på min løbeform ved at registrere kadence, lodrette bevægelser i overkroppen, skridtlængde og den tid man er i kontakt med underlaget – kort sagt min løbedynamik, hvilket har indflydelse på min løbeøkonomi. Disse funktioner er kun tilgængelige med Garmins nyeste pulsmåler HRM-Run™ som er udstyret med et accelerometer. (som sagt pulsmåleren følger med i HRM versionen.)

Igen er det nok min indre løbenørd, der elsker at sammenligne løbeturene for at studere om jeg kan minske bevægelse i overkroppen og begrænse min skridt længde uden det går ud over farten. Jeg tror faktisk ikke at den almindelige løber har noget som helst at bruge disse funktioner til. Jeg synes dog det er sjovt at ændre på små detaljer i mit løb for at forbedre mig et par sekunder hist og her.

Garmin HRM-Run Pulsmåler

Garmin HRM-Run Pulsmåler

 

Måler distance og fart på løbebånd

En anden af de funktioner jeg har set frem til at teste, er løb på løbebånd. Garmin påstår nemlig at Forerunner 620 kan måle hastighed og distance på løbebåndet. Nu har jeg testet det en 7-8 gange. Den første gang var jeg meget skeptisk, og blev faktisk forbløffet over at jeg fik meldinger som køb jeg udendørs. Det så langt hen af vejen ud til at virke upåklageligt. Den første test var ganske kort og unøjagtigheden mellem skærmen på løbebåndet og på uret var marginal.

Efter flere test på diverse løbebånd, må jeg indrømme at der er for stor unøjagtighed mellem løbebånd og ur til at man rigtig tør tage resultatet for gode varer. Løber man på et gammelt løbebånd uden måler, så er 620’eren super som vejledende hastighed og distance, men så snart vi kommer over 3 km. så er unøjagtigheden ved at være så stort at jeg ikke tør stole på uret. På blot 3 km. oplever jeg til tider helt op til 500 meters unøjagtighed i forhold til løbebåndets skærm.

Efter endt træning kommer 620’eren sågar med anbefaling til hvor mange timer man skal restituere inden man løber igen. Hvor meget man skal tillægge denne funktion tør jeg ikke sige, men man kan jo tage den for vejledende. Tror egentlig man er bedre tjent med at mærke efter sin egen krop.

Garmin Forerunner 620 test på løbebånd

Garmin Forerunner 620 test på løbebånd

 

Synkronisering og overførsel af data

Personligt elsker jeg alt der er trådløst, så det var med store forventninger at jeg så frem til at synkronisere uret for første gang. Her har Garmin skudt papegøjen. Det virkede fra første fløjt uden nogen form for USB kabel eller modtager til at sætte i computeren. Uret kan synkronisere både via bluetooth og WiFi og det er super nemt at sætte op. Jeg behøver faktisk ikke engang at tænde computeren. Jeg kan blot synkronisere trådløst til min Garmin Connect iPhone app. I øvrigt den samme app. jeg også kan bruge sammen med uret til aktiv sporing, således at man kan følge mig på ruten live via sociale medier.

Min gamle Garmin 305 har ofte skabt problemer når jeg har forsøgt at synkronisere med Endomondo. Måske en fejl i uret eller en fejl ved Endomondo. Uanset hvad, så har jeg ikke oplevet et eneste problem med 620’eren endnu. Det hele synkroniserer upåklageligt.

Primære fordele

 • Trådløs synkronosering.
 • Finder satelitter hurtigt.
 • Måler atletisk formåen (VO2-max).
 • HRM-Run™ pulsmåleren er enorm behagelig at have på.
 • Uret holder strøm i op til 6 uger i strømbesparende tilstand og små 10 timer i træningstilstand.
 • Endelig et vandtæt løbeur fra Garmin – helt ned til 50 meters dybde.
 • Ideel til intervaltræning.

Primære ulemper

 • For få farvekombinationer.
 • Ikke mulighed for at skifte sportsgren. Uret er primært til løb og ikke velegnet til eksempelvis cykling.
 • Jeg mangler en temperaturmåler (er glad for den jeg har i min Garmin Edge 800 cykelcomputer).
 • For stor unøjagtighed ved løb på bånd.
 • Ingen navigation
 • Prisen på kr. 3.599 (vejledende pris på Garmin.com inkl. pulsmåler).

 

Garmin Forerunner 620 HRM

Garmin Forerunner 620 HRM

 

Konklusion

Jeg er solgt! Uden tvivl det bedste løbeur jeg til dato har testet. Uret vejer ingenting på armen, remmen er behagelig og ikke skrøbelig. Trådløs synkronisering til Garmin Connect (som iøvrigt også har fået en tiltrængt makeover) via WIFI eller Bluetooth. Finder satelitter uden problemer, selv inde midt i byen. Intuitiv navigation imellem de mange funktioner og velfungerende touchskærm.

Jeg elsker de mange data som jeg kan nørde med, men helt ærligt så er det næppe noget den almindelige løber har brug for. Man skal virkelig være bidt af en gal løber hvis man kan omsætte de mange data til noget fornuftigt. Jeg prøver ihærdigt i håb om at det på sigt gør mig til en bedre løber, men langt de fleste løbere kan nøjes med den noget billigere Garmin Forerunner 220, der også finder satelitter hurtigt og har automatisk upload. Garmin Forerunner 220, er designmæssigt samme standard som 620 og står til kr. 1.999 på Garmins hjemmeside.

Funktionalitet
89%
Brugervenlighed
92%
Design
66%
Gadgetfaktor
64%
Overall
85%

 

Håber I kan bruge anmeldelsen /Lars

 

Garmin Forerunner 620 test 10 km

Garmin Forerunner 620 test 10 km

 

Tagged: , , , , , , , , , ,

Comments (11)

 1. Mia

  Den kan godt bruges til cykling 🙂 der er en cykel funktion på den 🙂 hvis du ikke var fundet den!

  • larsgranat

   Hej Mia, du har ret 🙂 I de opdateringer der er kommet til softwaren er det muligt at anvende 620 til cykling. Men det er et rendyrket løbeur og ikke specielt velegnet til cykling som jeg skriver i indlægget. Det er lettere besværligt faktisk. Eksempelvis kan det ikke spille sammen med min Garmin kadancesencor 😉

 2. Nanna

  Hej! Jeg har nu haft uret længe men pludselig kan jeg ikke synkronisere trådløst. Det virker fint når jeg har været ude på en tur, så overfører den data med det samme. Men hvis jeg hjemmefra computeren opretter en interval træning og vil synk så skal jeg tilslutte uret til computeren. Det sys jeg ikke jeg gjorde førhen :-/ Ved du hvad jeg gør forkert eller om jeg husker forkert?

  • larsgranat

   Hej Nanna…

   Jeg har faktisk ikke de store erfaringer med at sende data trådløst fra computeren til uret. Det er som oftest den anden vej for mit vedkommende og der virker det upåklageligt. Jeg har selv forsøgt at lege med at oprette intervaller men det har altid været med uret tilsluttet computeren faktisk, og sådan lyder det også til at det virker for dig. Så hvorvidt det kan lade sig gøre trådløst har jeg ikke gransket nærmere i, men jeg skal prøve at være opmærksom på det næste gang 😉

   Mvh. Lars

 3. Sabine

  Hej Lars. Ville lige høre dig, om det også kan bruges uden strop!? altså om man kan anvende uret alene og så måle puls fra håndleddet? Det andet fungerer ikke for mig.

  • larsgranat

   Hej Sabine…

   Nej, desværre kan uret ikke måle puls fra håndled. Det kræver at man bruger strop. Hvis du ønsker pulsmåling fra håndled så vil jeg anbefale at du tager et kig på fx. Garmin Forerunner 235. Den kan klare jobbet 😉

   MVh. Lars

 4. Etgar Holta

  Jeg kan ikke for skridttæller til at virke? Findes det på den?

  • larsgranat

   Hej Etgar…

   Personligt har jeg ikke testet om der er skridttæller på 620. Jeg har sidenhen opgraderet til en nyere version, så jeg kan ikke engang teste det. Men hvis dit behov er skridttæller, så vil jeg klart anbefale fx. Garmin Vivofit fitnessarmbånd, der er langt billigere end de fleste ure. For mit eget vedkommende så kører jeg lige nu på en Garmin Fenix 3, som jeg også bruger som ur i det daglige og ikke blot til træning. Fenix 3 har skridttæller indbygget og er mere komplet som ur end 620. For mit eget vedkommende var 620 kun til træning. Det er et dejligt let ur sammenlignet med Fenix 3, men kan desværre ikke bruge 620 til svømning. Så mit behov har udviklet sig, og derfor valgte jeg at skifte til et multisport ur i stedet for.
   – Lars

   • Etgar Holta

    Tak for dit svar Lars,
    Jeg købte 620 for tre år siden og har startet med at brug uret på det sidste. Det er bare nyskerighed som gjør st jeg skulke høre om skridttæler. Jeg er ellers rigtig glad for den.
    Held og lykke videre

    Etgar

   • larsgranat

    Selv tak Etgar – og held og lykke med 620’eren. Jeg var enorm glad for mit – det er et super løbeur 🙂

    – Lars

Skriv kommentar

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...