ROI Word-of-mouse

Enhver nystartet virksomhed med respekt for sig selv, starter i dag ud med at oprette en eller flere tilstedeværelser på sociale medier. Så langt så godt! Men hvori består værdien egentlig af en tilstedeværelse på sociale medier?

Venneanbefalinger tillægges større troværdighed end marketing! Det har virksomhederne for længst erkendt, hvilket især har udmøntet sig til begrebet ’word-of-mouse’ på online medier, især de sociale.

Den sociale udviklingscyklus for virksomheder

Den kommercielle brug af sociale medier har i høj grad begrænset sig til semi-kreative budskaber i håb om at opnå en viral effekt i form af delinger, eksponeringer og likes.

De virksomheder, der er nået lidt længere i den sociale udviklingscyklus er begyndt at måle på eksempelvis kendskabsgrad, præferencegrad, loyalitetsgrad, mersalg, serviceniveau og trafik.

Mange virksomheder snakker sågar om brugerinvolvering, men som oftest bliver det kun til manipuleret brugerinvolvering, imens man drømmer om brugerdrevet innovation – kun de færreste er kommet så langt i praksis!

Slutteligt er der de virksomheder, der i det små er begyndt at interessere sig for at kortlægge brugerdata og brugsmønstre for at analysere sig frem til de mest værdifulde ambassadører – den lille skare af brugere som det kan betale sig, at bruge størstedelen af sine ressourcer på.

Den egentlige værdi

En ting er dog at finde frem til de rigtige ambassadører men noget helt andet er at forudsige deres næste træk. Det er ikke nok, at vi ved mere om brugerne end de selv gør, vi skal omsætte den viden til at foregribe begivenhedernes gang.

Når man først mestrer den sidste disciplin, så kan man for alvor begynde at arbejde med individuelt tilpassede budskaber og effektivisere sine markedsføringstiltag – kort sagt; høste frugterne af word-of-mouse. Desto flere mikrodata vi har adgang til desto større værdi!

Heldigvis er man så godt hjulpet i dag, at brugerne helt frivilligt afgiver en masse informationer om sig selv på adskillige sociale platforme. Når man sammenholder de mange mængder data, kan man kortlægge alt fra relationer til købs- og handlemønstre for den enkelte bruger, dennes netværk og lignende brugere.

Med meget stor procents nøjagtighed kan man altså forudsige brugernes næste træk – før de selv er klar over hvad deres næste træk er! Skræmmende? Ja, men effektivt!


 Artiklen er første gang offentligjort den 4. marts 2014 som gæsteblogger hos Bogført – Danmarks hurtigste regnskabsprogram

bogført

bogført

Tagged: , , , , , , , , , ,

Skriv kommentar

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...