Er levertran eller kapsler med fiskeolie en nødvendighed for en jernmand?

Möller's Tran - Levertran med citrussmag

Möller’s Tran – Levertran med citrussmag

På et foredrag med Martin Kreutzer tidligere på året kom det frem, at man bør spise 75 g. fed fisk om dagen hvis man træner til en halv eller en hel jernmand. Nu har jeg ikke det sorte bælte i fisk, så det er langt fra hver dag at jeg får indtaget de mængder. Vil gå så langt som til at sige at det er urealistisk for mig. Fed fisk styrker knoglerne, modvirker inflammation (skader i muskler og led), løfter humøret og opbygger hjernen. Martin Kreutzer afslørede dog, at der er en genvej, og den har jeg testet af på egen krop… 

Levertran eller kapsler med fiskeolie?

Som I kan læse andetsteds her på bloggen (læs: Foredrag med Martin Kreutzer om kost, ernæring og triatlon) så har Martin Kreutzer udstukket retningslinjer, der anbefaler fed fisk (fx. makrel, sild, laks, ørred mf.).Han afslørede dog også at man kan klare sig igennem med store mængder kapsler med fiskeolie.

Den typiske anbefalede dosis på langt de fleste kapsler er 2-4 om dagen. Martin Kreutzer fortalte dog, at ved den store træningsmængde der er forbundet med triathlon så skal man faktisk helt op på 9-15 kapsler hvilket bestemt ikke er godt for mavesækken. Og hertil bør man også supplere med D-vitaminer. Tak skæbne! Jeg tog 4-5 kapsler om dagen, men det batter stort set intet. Så jeg spidsede ører da Martin afslørede genvejen til fed fisk…

Möllers Tran – smagen

Martin Kreutzer fortalte at levertran faktisk dækker alle behov, både for omega 3 og D-vitamin. Det eneste det kræver er en spiseskefuld om dagen – normal dosis når man ikke træner er en teskefuld om dagen.

Det lyder jo umiddelbart meget nemt, hvis ike det lige var fordi jeg har et skræmmebillede af levertran fra min barndom. Kan huske at min kære mor engang købte den karismatiske grønne flaske med Möller’s Tran! “Den fra tv-reklamen” kan jeg huske hun sagde. Jeg smagte det en eneste gang og forsvårede, at jeg aldrig ville røre det igen i hele mit liv. Det var en forfærdelig smag. Trods kamp opgav min mor til sidst at få mig til at indtage tran. Jeg rørte det aldrig siden.

Martin Kreutzer forsikrede dog at Möller’s Trans sidenhen er kommet på markedet i en udgave med citrussmag og han tilbød endda smagsprøve. Det var alligevel meget nok at han turde det tænkte jeg i mit stille sind uden at skulle nyde noget. Alligevel tog jeg mig selv en time senere i at købe en flaske Möller’s Tran i den lokale Føtex. Jeg havde fortrudt Martins tilbud og købte mig en flaske for at se om smagen var lige så rædselsfuld som da jeg var lille. Hvis effekten er så stor som der blev argumenteret for, så var der jo ingen vej uden om.

Ret skal være ret, Möller’s Tran har faktisk arbejdet med smagen. Den smager jo af citrus – en sød citrus vil jeg sige, og ikke sur – og faktisk ikke af levertran. Så selvom jeg havde kørt det store skyts af drikkevarer i stilling for at skylle den grimme smag ned, så blev det slet ikke nødvendigt. Jeg var positivt overrasket. Så igennem de seneste to måneder har jeg nu taget levertran dagligt.

Virkningen af levertran i træningen

Efter to måneder med levertran føler jeg faktisk, at min krop er på toppen. Jeg har sjældent haft det bedre og følt kroppen stærkere. De gamle led- og muskelskader som jeg tidligere har været plaget af er indtil videre udeblevet til trods for, at jeg træner mere end nogensinde (7-9-13).

Efter min cykeltur til Paris med Team Rynkeby har jeg kæmpet med smerter i knæene efter træning (til trods for at jeg endda har taget kapsler med fiskeolie og D-vitaminer), især det venstre. Smerterne er nærmest forduftet hen over den seneste måneds tid efter jeg startede på levertran istedet for kapsler med fiskeolie og vitaminpiller. Om det skyldes levertran eller andet tør jeg ikke sige! Jeg ved dog, at jeg ikke tør lade være med at tage Möllers Tran med citrus så længe jeg træner i de mængder jeg gør. Blot en spiseskefuld om dagen og behovet er dækket.

Så har du de samme skræmmende barndomsminder om levertran som jeg, så kan jeg kun sige giv det en chance mere og resultaterne følger med…

Möller's Tran - Varedeklaration

Möller’s Tran – Varedeklaration

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Skriv kommentar

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...