Våddragt til triathlon er en jungle

Nu har jeg langt om længe gjort mig mine første erfaringer med en våddragt. Sikke en jungle! Jeg havde den blandede fornøjelse at deltage i et våddragtsarrangement med Fusion Sport i Aalborg, og her kan du læse hvordan det forløb.

Mine første erfaringer med våddragt

Man kan hurtigt gøre sig dyrt købte erfaringer med køb af en våddragt. For at mindske den risiko havde jeg tilmeldt mig et våddragtsarrangement i Svømmeland i Nørresundby aka “Skansebadet”. Uheldigvis var jeg ikke den eneste der havde fået den ide.

For mange interesserede og for få våddragter i hver størrelse gjorde arrangementet til en helaftensforestilling – 4 stive timer og jeg blev ikke meget klogere! Tanken med arrangementet var god nok, men jeg nåede kun at prøve to dragter hvoraf ingen af dem passede mig og begge i et prisleje som ikke matchede mine forestillinger – men to dragter på 4 timer!.

Der var dragter i alle priskategorier lige fra cirka 1600 til 6000 kr. og personalet fra Fusion gjorde deres til at besvare de hundredevis af spørgsmål fra alle os førstegangskøbere. Problemet var bare at der var alt for mange mennesker til man kunne få egentlig rådgivning og råd.

Konstruktiv feedback
Det er altid nemt at kritisere, men det mindste man kan gøre er at komme med konstruktiv feedback. Jeg vil igen kvittere for initiativet – god ide!

Næste år vil jeg dog foreslå at man deler arrangementet op over flere dage, eller flere tidspunkter i løbet af dagen. For det er fedt at man kan prøve en våddragt i vand inden man køber.

Den første våddragt!
Og så i vandet! Jeg startede med at klemme mig i en af de aller dyreste våddragter som det flinke personale hjalp mig med at finde, da det var eneste i min størrelse (højde 181 cm / 75 kg) som ikke lige blev testet på daværende tidspunkt.

Efter asen og masen for at komme i dragten skulle den til sidst lukkes. Hertil havde jeg brug for hjælp, og der gik det op for en af de andre personalet, at jeg var kommet i en damemodel og den ikke var i nærheden af at kunne blive lukket. Af med dragten og på den igen – arrrrrrgh! Dårlig start.

Topmodel fra Speedo
Næste dragt var en topmodel fra Speedo, og igen var det frygtelig svært at komme i dragten, men det lykkedes langt om længe. Denne gang kom jeg også i vandet, og det var faktisk sjovt at prøve en våddragt for første gang mit liv.

Dragten var ret stiv og følte faktisk jeg blev mere træt i armene end jeg plejer ved svømning. Dertil kom der lige med rigelig af vand ind under dragen i forhold til hvad jeg havde forestillet mig.

Billig dragt fra Nineteen
Jeg snakkede med personalet som mente at dragten var for stor. Den næste der var ledig i en størrelse de meste jeg kunne bruge var den billige fra mærket 19Nineteen.

Den var klart lettere at komme i, men udover at det var en medium var det også en model til de med lang krop. Det betød at dragten var alt for løs på mig. Jeg svømmere dog 100 meter og kunne konstatere at der ikke var nogen åbenlys forskel at mærke for mig i forhold til Speedodragten som kostede cirka 5000 kr. mere.

Bademesteren kom på banen
2-3 timer var væk, jeg kunne ikke nå at prøve flere dragter før bademeateren slukkede lyset i svømmehallen og lukkede arrangementet.

Ergo, jeg kom ikke meget nærmere en afklaring og havde tydeligvis brug for mere tid og rådgivning end muligt var. Det jeg efterhånden fik sporet mig ind på er at jeg nok er en størrelse Medium, men tror nu at jeg vil se på nettet hvad der er af muligheder inden jeg køber.

Så jeg er stadig til at påvirke hvis der skulle være nogen med gode råd…

– Lars

OPDATERING: Nu har jeg endelig købt våddragt. Hvilken model valget faldt på og hvordan det gik til kan du læse her… 

Tagged: , , , , ,

Comment (1)

Skriv kommentar

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...