POKKERS, under 3 uger til halv jernmand

Aalborg Triathlon 2014

Aalborg Triathlon 2014

Den halve jernmand i Aalborg kommer tæt på nu! Det betyder selvfølgelig en hel del for min træning her de sidste 2-3 uger op til race-day. På nogle områder har jeg intensiveret distance eller hastighed og på andre områder holder jeg fokus på teknik eller udstyr. Dertil kommer kosten og restitutionen og ikke mindst det psykologiske aspekt de sidste dage op til start.

6. juli lyder startskuddet på DM og samtidig min officielle triathlon-debut. Distancen er en halv jernmand (1,9 km. svømning, 90 km. cykling og 21 km. løb). DM bliver igen i år afholdt i Aalborg, så om noget har jeg da fordel af hjemmebane.

Mål: 6 timer …plus det løse!

Når det så er sagt, så konkurrerer jeg ikke mod eliten. Jeg stiller op i den kategori der hedder ’mænd 18 til 39 år’. Min største konkurrent er mig selv. Mit mål er i første omgang at gennemføre! Min forfængelighed siger, at det skal være i en tid omkring 6 timer.

Skovmand for f…..

For godt et halvt år siden sagde jeg ja til udfordringen, da min gamle roomie fra Team Rynkeby, Niels Skovmand, kontaktede mig og spurgte om jeg var klar på vores aftale. Efter cykelturen til Paris havde vi joket lidt om, at vi nu var klar til triathlon. Jeg havde egentlig svedt det ud i kampens hede, men pludselig var jeg fanget på ordet!

Jeg tænkte straks at hvis Skovmand stiller op, så gør jeg også! Du kan i øvrigt følge Skovmands optakt via linket her…

Som sagt så gjort, men jeg har mange gange undervejs tænkt ”hvad pokker har du gang i Lars”! Træningsmængden og tidsforbruget har været enormt, men nu kan jeg snart se enden på det.

Niels Skovmand og Lars Granat

Niels Skovmand og jeg efter cykelturen fra Aalborg til Paris

Den sidste olie!

Det sidste halve år har jeg tænkt over min kost, arbejdet på at gå tidligere i seng og ikke mindst kæmpet med mine prioriteringer og planlægning for at få tingene til at gå op.

Jeg startede ud med let løb og masser af styrketræning først på året. Dertil lidt spinning med de gamle holdkammerater fra Rynkeby.

Svømning

Henover foråret startede jeg så på et lille lukket svømmehold i Hjallerup, hvor jeg har fået fantastisk sparring fra vores træner Johnni. Han har forvandlet min svømmestil fra hundesvømning, til noget der minder om crawl – det går ikke hurtigt, men jeg kommer frem.

Den første del af svømmetræningen er gået på det tekniske, dernæst på distance, og nu er jeg tilbage hvor det handler om at finpudse nogle tekniske aspekter her den sidste tid op til konkurrence. Blandt andet har jeg flere open water træninger bag mig i den senere tid.

Cykling  

Cyklen havde jeg bevist parkeret indtil slutningen af marts hvor vejret og vejene var mere indbydende. Herpå er jeg startet stille ud med nogle få og små træningsture. Først den sidste måneds tid har for alvor lagt både distance og tempo på cykeltræningen. Og jeg forventer kun et par træningsture mere inden det går løs – blandt andet skal jeg lige rulle ruten igennem en enkelt gang, samt testet lidt videre på et enkeltstartsstyrt som jeg har købt til raceren.

Løb

Løb er min favoritdisciplin, og derfor også den jeg har plejet mest i min træning. Det burde nok være omvendt, men jeg er glad for løbet. Jeg har vekslet mellem lange eller hurtige ture.

På søndag er der 14 dage til den halve jernmand og det fejrer jeg med at løbe Aalborg Halvmarathon. Det bliver mit sidste lange løb inden det gør løs. Jeg forventer at løbe en hyggetur, der er ingen grund til at eksperimentere eller presser mig selv ud i skader.

Restitution

Den sidste uge op til det går løs bliver præget af hvile og kun lidt vægttræning og teknik. Jeg vil hellere føle mig HELT på toppen når startskuddet går. Det er alligevel ikke i den sidste uge at jeg kan udrede mirakler hvad formen angår. Den skulle gerne være på plads. Så nu må det briste eller bære!

Held og lykke til alle jer andre der tager kampen op med triathlon. Hvordan forbereder i jer de sidste 14 dage op til – gode råd modtages i kommentarene herunder?

Tagged: , , , , , , , , , ,

Skriv kommentar

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...