Sund mad anno 2015 – inspiration til kosten

Sund mad er på dagsordenen alle steder i januar. For de fleste kan det dog være svært at holde motivationen, så for inspirationens skyld vil jeg her kaste et blik på min egen kost anno 2015! Jeg er hverken fanatisk eller hysterisk angående min kost, men bruger bare almindelig sund fornuft. Det er klart at megen træning kræver en fornuftig kost hvis kroppen skal klare sig igennem strabadserne.

Sund mad kan være inspirerende, ikke mindst hvis man gør sig lidt umage. Det er dog sjældent at en travl hverdag tillader flere timer i køkkenet. De der kender mig ved at jeg ikke er nogen ørn i et køkken og ej heller besidder interessen, så de retter jeg præsenterer herunder er yderst simple:

Morgenmad

Jeg elsker morgenmad, og nogle vil måske have hørt mig sige at min livret er brunch. Det er ikke helt forkert. I hverdagene spiser jeg som oftest skyr eller havregryn (med skummetmælk) og forskellig frugt skåret i småstykker, men i weekenderne skal den have lidt mere som det fremgår af billederne her under:

IMG_9709Æg tilberedt på panden, groft brød, parma skinke, chorizo, tun og skyr med blåbær. Dertil kaffe og friskpresset æblejuice med frosne jordbær.

Æg tilberedt på panden, groft brød, parma skinke, chorizo, tunmousse (lavet på skyr) og skyr med blåbær. Dertil kaffe og friskpresset æblejuice med frosne jordbær.

Omelet af æg med tomater, løg og skinketern Ovenpå omeletten er der stærk chili. Serveret med hytteost, gulerødder og havregryn med skyr, nødder, tørrede hindbær, chia-frø og proteinpulver med chokolade. Dertil kaffe og friskpresset appelsinjuice med ingefær.

Omelet af æg med tomater, løg og skinketern. Ovenpå omeletten er der stærk chili. Serveret med hytteost, gulerødder og havregryn med skyr, nødder, tørrede hindbær, chia-frø og proteinpulver med chokolade. Dertil kaffe og friskpresset appelsinjuice med ingefær.

Protein-pandekager med sukkerfri marmelade. Dertil æg med peberfrugt og parmaskinke tilberedt i ovnen. Dertil fuldkornsrugbrød, hytteost og grapefrugt. Som sidevogn en kaffe og en smoothie med mango, ingefær og æble.

Protein-pandekager med sukkerfri marmelade. Dertil æg med peberfrugt og parmaskinke tilberedt i ovnen samt fuldkornsrugbrød, hytteost og grapefrugt. Som sidevogn en kaffe og en smoothie med mango, ingefær og æble.

Middagsmad

Jeg er begunstiget med en kantineordning hos KONXION hvor jeg arbejder, så der har jeg mulighed for at vælge lidt salat og kød. Det gør frokosten lidt lettere og derfor springer jeg let og elegant videre til aftensmaden.

Aftensmad

Aftensmaden er oftest noget hurtigt, men derfor kan det jo godt være sundt. Lige nu er blomkålsris det nye sort så det præger et par af retterne.

Wok-mad med grønnebønner, kylling, peberfrugt og frisk chili serveret på blomkålsris.

Wok-mad med grønnebønner, kylling, peberfrugt og frisk chili serveret med blomkålsris.  

Fiskefrikadeller fra Skagens Fiskerestaurant serveret med en skive fuldkornsrugbrød og salat med oliven, soltørrede tomater og peberfrugt.

Fiskefrikadeller fra Skagens Fiskerestaurant serveret med en skive fuldkornsrugbrød og salat med oliven, soltørrede tomater og peberfrugt.

Chili con carne med blomkålsris, røde bønner, frisk chili, løg, flåede tomater og oksekød.

Chili con carne med blomkålsris, røde bønner, frisk chili, løg, flåede tomater og oksekød.

Mexikansk! Tortillas lavet af spidskål og serveret med oksekød, frisk chili, grønne bønner, gulerødder, tomater og hytteost.

Mexikansk! Tortillas lavet af spidskål og serveret med oksekød, frisk chili, grønne bønner, gulerødder, tomater og hytteost.

Det var ganske kort om min kost, håber billederne kan inspirere en lille smule derude i de små køkkener 🙂

– Lars

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Skriv kommentar

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...