Lars Granat

Lars Granat

Hej verden…

Tak fordi I vil læse med. Jeg hedder Lars Granat Jensen og er nok det man vil kalde fritidsatlet. Jeg træner 6-9 gange om ugen i de fleste af årets måneder og jeg hygger mig med det! Jeg er hverken professionel eller lignende. Jeg passer mit gode job, mine nære venner og min kære familie lige som alle andre. Jeg spiser overvejende sundt, men uden at være fanatisk. Man skal huske at nyde livet mens man har det…

Træningen spreder jeg på fire discipliner, nemlig løb, styrketræning, cykling og svømning – fordelt på både maraton og triathlon. Hertil hygger jeg mig med at spille fodbold fra tid til anden i det omfang tiden og benene tillader det.

Fra fodbolden har løbetræning altid været hadet. Trods adskillige forsøg på at komme i gang med løb, så har jeg altid foretrukket at have en bold ved fødderne. Mange gange har jeg hørt fra min omgangskreds at jeg bare skulle holde ved et par gange om ugen i en måneds tid og så ville jeg slet ikke kunne undvære det. Men nej! Det virkede ikke på mig. Løb hang mig langt ud af halsen!

Berlin Marathon blev startskuddet på min blog…

Fodbolden har fra barnsben været min store passion, men i 2010 var jeg så letsindig at melde mig til Berlin Marathon 2011 med en flok gode kolleger og venner (for hvis de kunne så kunne jeg sgu også – lidt stædig er man vel). Det blev startskuddet til en passion!

På selv samme tidspunkt oprettede jeg min blog og begyndte at skrive de første linjer om livet som marathon-debutant!

Jeg fandt først løbeglæden, da jeg ikke kunne løbe…

Træningen startede i en kold og snefyldt november, hvor jeg et par morgener om ugen løb en 3-5 km. med min gode ven og kollega Thomas Thomsen. De første kolde måneder var skrækkelige og jeg nåede ikke på noget tidspunkt til det punkt hvor jeg elskede det.

Henover foråret startede fodboldsæsonen tillige, og det var mere end hvad benene kunne holde til. Så pådrog mig en fiberskade og kunne ikke passe løbetræningen. Solen kom frem og temperaturen var stødt stigende mens jeg kunne se mine kollegaer sætte flere og flere kilometer på løbekontoen (damn Endomondo) mens jeg stod stille. Pludselig savnede jeg at løbe!

Min indre gadget-nørd ledte mig i fordærv…

Da jeg kom på den anden side af skaden investerede jeg i et Garmin Forerunner 305 pulsur og så blev min indre gadgetnørd for alvor fanget af at løbe og konkurrere med mig selv. Måske lidt for meget. For min fiberskade brød op igen og jeg missede stort set alt træning de sidste to måneder op til Berlin Marathon. Jeg tog dog med på turen alligevel og sled mig igennem på viljen i en tid på 4 timer og 32 minutter …og en fiberskade!

Herpå var jeg solgt! Langdistancesport, udholdenhed, pulszoner, iltoptagelse og udstyr blev en større del af min hverdag. Det er blevet til adskillige løb og konkurrencer siden.

Team Rynkeby blev startskuddet på triatlon…

I 2013 havde jeg fornøjelse af at cykle med Team Rynkeby til Paris – en uforglemmelig oplevelse på den personlige front, og enorm følelse af stolthed over at have samlet over 20 millioner sammen til Børnecancerfonden sammen med resten af Team Rynkeby.

Efter både løb og cykling jokede jeg lidt med Niels Skovmand, min værelseskammerat fra Team Rynkeby, om at prøve kræfter med triatlon for nu manglede vi kun svømning.

I starten af 2014 tog Niels kontakt til mig for at høre om jeg var frisk på en udfordring! Niels er radiovært i sit daglige virke og kort tid efter kunne jeg høre i bilradioen, at han annoncerede en halv jernmand live i æteren (jeg var ved at få morgenkaffen galt i halsen)! Der vidste jeg, at nu var der ingen vej tilbage! Så jeg måtte takke ja til udfordringen. Som sagt så gjort og sådan fik jeg øjnene op for triatlon og ikke mindst min store akilleshæl, svømning!

Men jeg laver også andet end at træne…

Forresten er jeg en årgang 1981, bosiddende i Aalborg (DK), hvor jeg er født og opvokset. I mit professionelle virke er jeg kommunikationschef hos KONXION, hvor jeg rådgiver virksomheder, organisationer, institutioner og kendisser om digitale- og sociale medier med fokus på branding, strategi, kommunikation, marketing mm. I mit virke hos KONXION optræder jeg også som foredragsholder.

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...