Lars Granat

Lars Granat

Hej verden…

Tak fordi I vil læse med. Jeg hedder Lars Granat Jensen og er nok det man vil kalde fritidsatlet. Jeg træner 4-5 gange om ugen i de fleste af årets måneder og jeg hygger mig med det! Jeg er hverken professionel eller lignende. Jeg passer mit gode job, mine nære venner og min kære familie lige som alle andre. Jeg spiser overvejende sundt, men uden at være fanatisk. Man skal huske at nyde livet mens man har det…

Træningen spreder jeg på fire discipliner, nemlig løb, styrketræning, cykling og svømning – fordelt på både maraton og triathlon. Hertil hygger jeg mig med at spille fodbold fra tid til anden i det omfang tiden og benene tillader det.

Fra fodbolden har løbetræning altid været hadet. Trods adskillige forsøg på at komme i gang med løb, så har jeg altid foretrukket at have en bold ved fødderne. Mange gange har jeg hørt fra min omgangskreds at jeg bare skulle holde ved et par gange om ugen i en måneds tid og så ville jeg slet ikke kunne undvære det. Men nej! Det virkede ikke på mig. Løb hang mig langt ud af halsen!

Berlin Marathon blev startskuddet på min blog…

Fodbolden har fra barnsben været min store passion, men i 2010 var jeg så letsindig at melde mig til Berlin Marathon 2011 med en flok gode kolleger og venner (for hvis de kunne så kunne jeg sgu også – lidt stædig er man vel). Det blev startskuddet til en passion!

På selv samme tidspunkt oprettede jeg min blog og begyndte at skrive de første linjer om livet som marathon-debutant!

Jeg fandt først løbeglæden, da jeg ikke kunne løbe…

Træningen startede i en kold og snefyldt november, hvor jeg et par morgener om ugen løb en 3-5 km. med min gode ven og kollega Thomas Thomsen. De første kolde måneder var skrækkelige og jeg nåede ikke på noget tidspunkt til det punkt hvor jeg elskede det.

Henover foråret startede fodboldsæsonen tillige, og det var mere end hvad benene kunne holde til. Så jeg pådrog mig en fiberskade og kunne ikke passe løbetræningen. Solen kom frem og temperaturen var stødt stigende mens jeg kunne se mine kollegaer sætte flere og flere kilometer på løbekontoen (damn Endomondo) mens jeg stod stille. Pludselig savnede jeg at løbe!

Min indre gadget-nørd ledte mig i fordærv…

Da jeg kom på den anden side af skaden investerede jeg i et Garmin Forerunner 305 pulsur og så blev min indre gadgetnørd for alvor fanget af at løbe og konkurrere med mig selv. Måske lidt for meget. For min fiberskade brød op igen og jeg missede stort set alt træning de sidste to måneder op til Berlin Marathon. Jeg tog dog med på turen alligevel og sled mig igennem på viljen i en tid på 4 timer og 32 minutter …og en fiberskade!

Herpå var jeg solgt! Langdistancesport, udholdenhed, pulszoner, iltoptagelse og udstyr blev en større del af min hverdag. Det er blevet til adskillige løb og konkurrencer siden.

Team Rynkeby blev startskuddet på triatlon…

I 2013 havde jeg fornøjelse af at cykle med Team Rynkeby til Paris – en uforglemmelig oplevelse på den personlige front, og enorm følelse af stolthed over at have samlet over 20 millioner sammen til Børnecancerfonden sammen med resten af Team Rynkeby.

Efter både løb og cykling jokede jeg lidt med Niels Skovmand, min værelseskammerat fra Team Rynkeby, om at prøve kræfter med triatlon for nu manglede vi kun svømning.

I starten af 2014 tog Niels kontakt til mig for at høre om jeg var frisk på en udfordring! Niels er radiovært i sit daglige virke og kort tid efter kunne jeg høre i bilradioen, at han annoncerede en halv jernmand live i æteren (jeg var ved at få morgenkaffen galt i halsen)! Der vidste jeg, at nu var der ingen vej tilbage! Så jeg måtte takke ja til udfordringen. Som sagt så gjort og sådan fik jeg øjnene op for triatlon og ikke mindst min store akilleshæl, svømning!

Men jeg laver også andet end at træne…

Forresten er jeg en årgang 1981, født og opvokset i Aalborg (DK) men nu bosiddende i forstaden Aabybro sammen med min kæreste Tinna, vores to små piger og mine to bonus drenge. I mit professionelle virke er jeg kreativ direktør hos modern marketing bureauet KONXION, hvor jeg rådgiver virksomheder, organisationer, institutioner og kendisser om digitale- og sociale medier med fokus på strategi, branding, kommunikation, marketing og eksekvering. I mit virke hos KONXION optræder jeg også som foredragsholder.

Og nå ja, så kom Run Club FC til verden

Et af mine seneste påfund er Youtube kanalen Run Club Fun Club – eller bare ‘Run Club FC‘ som jeg forkorter den. Som om jeg ikke har nok at se til, hvorfor så lave en Youtube kanal? Svaret er egentlig ganske simpelt. For det giver mig mulighed for at kombinere og udforske to af mine passioner; nemlig mit professionelle virke med sociale medier og min passion for løb.

Jeg har altid været af den overbevisning at man ikke kan være ekspert indenfor et område hvis man ikke selv har erfaring med det, så selv en mand i min alder kan altså oprette en Youtube kanal. Det er faktisk rigtig sjovt. Grænseoverskridende ganske vist at se og høre sig selv på kamera, men jeg vænner mig til rollen.

Udover at nørde løb og alt hvad der er relateret dertil, så er mit primære program på kanalen en serien jeg kalder “Løb med Lars”. Her inviterer jeg spændende personligheder til en løbetur og snak om livet, karrieren og ikke mindst passionen for løb. Alle mennesker gemmer på en god historie, og den har jeg sat mig for at finde.

Jeg har sat mig for, at jeg vil finde frem til den perfekte work-life-balance. Jeg roder selv med at finde den, så ved at tale med og lære af andre håber jeg på at finde balancegangen mellem familie, arbejde og fritidsinteresse.

Så hvad enten du er løber, drømmer du om at blive det eller mangler motivationen til at gennemføre et mål, smide de overflødige kilo eller lignende, så følg med på Run Club FC.

Interesseret i at blive sponsor?

Sponsorater rækker længere end hvad man ser på overfladen. Jeg arbejder med virksomheder for at udvikle produkter, styrke salg og øge kendskabsgrad via eksponering og omtale. Du kan læse mere om dine muligheder ved at klikke her...